Op zaterdag en zondag zijn wij gesloten. Geen gelegenheid voor feesten e.d.
Toggle Bar

Wijkcentrum blog

Bibliotheek gesloten

Zoals een ieder waarschijnlijk al wel in de locale media heeft gelezen heeft de Bibliotheek Schiedam besloten om het servicepunt in Wijkcentrum de Brug per 1 april 2020 te sluiten. Dit besluit is, in tegenstelling hetgeen wordt geschreven, een geheel eigen besluit van alleen de Bibliotheek zelf. Als wijkcentrum vinden wij dit zeer jammer. De extra ruimte die wij volgens de Bibliotheek nu voor weer voor eigen activiteiten zouden gaan gebruiken zijn slechts een aantal meter “vrije” muur in de ontmoetingsruimte en een hoekje van 4m2. Van dat laatste wordt nu maar een gezellig zithoekje gemaakt.

Helaas is overigens niet alleen het in- en uitlenen van boeken wat wordt gestopt, ook alle cursussen die werden en ook nog zouden worden gegeven, zoals het altijd druk bezochte digitale spreekuuur, zijn met onmiddellijke ingang gecanceld. 

Met het verdwijnen van dit door vrijwilligers bemande servicepunt raakt Schiedam Noord weer een sociale faciliteit kwijt en zullen de Bewoners in Noord nu weer verder weg moeten voor de activiteiten van onze (dit jaar) 100-jarige Bibliotheek.