Op zaterdag en zondag zijn wij gesloten. Geen gelegenheid voor feesten e.d.
Toggle Bar

Wijkcentrum blog

Bibliotheek gesloten

Zoals een ieder waarschijnlijk al wel in de locale media heeft gelezen heeft de Bibliotheek Schiedam besloten om het servicepunt in Wijkcentrum de Brug per 1 april 2020 te sluiten. Dit besluit is, in tegenstelling hetgeen wordt geschreven, een geheel eigen besluit van alleen de Bibliotheek zelf. Als wijkcentrum vinden wij dit zeer jammer. De extra ruimte die wij volgens de Bibliotheek nu voor weer voor eigen activiteiten zouden gaan gebruiken zijn slechts een aantal meter “vrije” muur in de ontmoetingsruimte en een hoekje van 4m2. Van dat laatste wordt nu maar een gezellig zithoekje gemaakt.

Helaas is overigens niet alleen het in- en uitlenen van boeken wat wordt gestopt, ook alle cursussen die werden en ook nog zouden worden gegeven, zoals het altijd druk bezochte digitale spreekuuur, zijn met onmiddellijke ingang gecanceld. 

Met het verdwijnen van dit door vrijwilligers bemande servicepunt raakt Schiedam Noord weer een sociale faciliteit kwijt en zullen de Bewoners in Noord nu weer verder weg moeten voor de activiteiten van onze (dit jaar) 100-jarige Bibliotheek. 


Nieuwjaarsreceptie

Op 3 januari 2020 vierden wij het nieuwe jaar met een nieuwjaarsreceptie.

Vanaf 14.00 uur ontvingen wij alle gasten (en passanten) met de beste wensen en een glas Champagne.
De belangstelling was groot aan en de vrouwelijke (!) bestuursleden hadden heerlijke hapjes gemaakt, die goed in de smaak vielen, want om 16.00 uur waren alle hapjes verdwenen.


Volgend jaar gaan wij dit zeker herhalen, zij het in iets gewijzigde vorm.


Oliebollen

In het kader van "De week van het Geluk" van 21-30 september 2017 in Schiedam heeft Janneke bij Wijkcentrum de Brug oliebollen gebakken.


Nieuw Meubilair

Vrijdag 10 augustus 2017 is een deel van ons nieuwe meubilair geplaatst. Alle tafels en de rode bank staan op zijn plaats. De stoelen laten helaas nog even op zich wachten wegens problemen met de juiste kleur. Het zithoekje rechts van de ingang is al wel helemaal compleet. Zaterdag zijn de nieuwe lampen opgehangen waardoor de ontmoetingsruimte nog weer veel gezelliger is geworden.


Expositie over Tweede Wereldoorlog

Op 4 en 5 mei 2017 is er in Wijkcentrum De Brug een bijzondere expositie te zien over Nederland in de Tweede Wereldoorlog uit de privé verzameling van Gerard van Beek. De expositie is vrij toegankelijk voor iedereen en is beide dagen van 10.00-16.00 te zien.


Stuurloos in De Brug

 Op zaterdag 8 april 2017 was er een optreden van ons aller bekende Schiedams Shantykoor Stuurloos in ons Wijkcentrum. Het koor was voor dit speciale evenement voltallig aanwezig. Het optreden was voor wijk-/stadsgenoten (vrij) toegankelijk. Onze "bovenburen" uit de flat waren persoonlijk uitgenodigd. Het is een heel gezellige middag geweest, waarbij iedereen van begin tot eind heeft genoten !


3e editie Paranormale Beurs

in ons Wijkcentrum op zondag 26 maart 2017

Lees meer...

Nieuwe verlichting

Deze week hebben we in de Woudhoek Zaal en de Ontmoetingsruimte de TL-verlichting vervangen door nieuwe, energiezuinige LED-verlichting. Met zelfs minder licht-units meer lichtopbrengst. Een hele verbetering!


Wij gaan verbouwen !

In de week van 21 november 2016 (week 47) zal de glazen buitenwand van de grote zaal en ontmoetingsruimte worden vervangen door kunststof kozijnen met dubbel glas. De buitendeur in de grote zaal wordt vervangen door een dubbele deur met panieksluiting.

De week ervoor (week 46) zullen de twee oude  radiatoren aan deze zijde verwijderd worden en na het plaatsen van de kozijnen (eind week 47 of anders begin week 48) worden er weer nieuwe radiatoren met een hogere capaciteit teruggeplaatst.  In week 48 worden ook de drie afzuigventilators op het dak vervangen.

Alle (vaste) gebruikers zullen gedurende deze periode van de voortgang worden geïnformeerd en bij voorbaat excuses voor eventuele overlast.

Met deze aanpassingen hopen wij het klimaat in ons wijkcentrum aanzienlijk te verbeteren !

Het Bestuur


Paranormale Beurs terug

in ons Wijkcentrum op zondag 20 november 2016

Lees meer...

De Hobby-markt

op 1 mei 2016 is een geslaagde middag geweest vol zelfgemaakte taarten, koekjes, jam, felicitatiekaarten, kleding en een heuse wijnproeverij.

Lees meer...

Paranormale Beurs

in ons Wijkcentrum op zondag 12 juni 2016

Lees meer...